2008. február 15., péntek

társasági élet

20/12/07

Permalink 14:19:57, Kategóriák: hirek, beküldött, írta: feriur Hungarian (HU)

Többen elégedetlenségüknek adtak hangot, azt kifogásolva, hogy ritkán frissül a blog. Teljesen igazatok van, ritkán írok, viszont ti is meglehetősen visszafogott gyakorisággal kommenteltek :), pedig azzal lehetne engem serkenteni.

Jócskán lemaradtam a társasági események beszámolóival. A Dunakanyar Szarvasgombász Egyesület ez évi rendezvényeinek is végére értünk. Az előadások jók voltak, a közönség meg hálás :). Jó hír még az egyesülettel kapcsolatban, hogy nemrég hivatalosan is bejegyezték!

Image Hosted by ImageShack.us

November 17-én tartottuk meg egyesületi szervezésben házi szarvasgombász kutyaversenyünk, ha jól emlékszem 7 vagy 8 kutyás versenyzőnk volt. Nem hirdettük meg szélesebb körben a rendezvényt két okból:
1. a csak nézők számára, ez nem egy túl látványos esemény, hiszen itt arról volt szó, hogy minden gombász ismeretlen helyen beveti magát az erdőbe és aki 2 óra alatt többet szed az nyer.
2. ez amolyan próbaverseny volt. Jól sikerült, tehát lesz folytatás :)

A versenyen két teljesítményt díjaztunk: a legtöbb ehető (értékes) szarvasgombát gyűjtő, illetve a legtöbbféle földalatti gombát találó gazda-kutya párosét. Idén, ehető gomba kategoriában a kupát Patonai Péter és kutyusa vihette haza! A második kategóriát szintén ő nyerte volna, ha engedtük volna :), de inkább a legfiatalabb kutyával versenyző Nagy Zsolt szép teljesítményét ismertük el. A verseny különösen nehéz volt, nemcsak az ismeretlen terep miatt hanem a csapnivaló szezon miatt is, hiszen nagyon-nagyon kevés gomba termet ebben az évben mindenhol. A nyerteseknek és minden résztvevőnek gratulálunk! A kiváló birkapörkölt Frenkit dicséri a birka meg Pétert :) A fotókért köszönet Farkas Mártának.

Image Hosted by ImageShack.us

December 5.-én tartottuk budapesti könyvbemutatónkat (Erdélyben több is volt-lesz). Ez is jól sikerült, én legalábbis nagyon jól éreztem magam, sokan voltunk (kb. 40-50) és jó mulatság volt. Köszönjünk, Farkas Mártáéknak a szervezésben nyújtott segítséget!

Legutoljára egyesületünk évzáró vacsoráját kell megemlítenem. Kismaroson tartottuk December 14-én este. Fellépett a Equus zenekar (nekem nagyon tetszett), ettünk ittunk :) A szarvasgombás étkeket is az Aranyszarvas Kft séfje készítette, köszönjük. csakúgy mint a szervezést és a zenét (köszi Pribil Gyuri)

Image Hosted by ImageShack.us

Végül egy közlemény:

Szarvasgomba keresésére termett kiskutyák eladóak!

Vizsla papától, labrador mamától, mindketten kölyökkoruktól gombásznak! 2008. január 07.-től elvihetőek. Ár megegyezés szerint. a 9 db. egészséges kiskutya már nagyon várja a szakavatott gazdik jelentkezését. Kalmár Vilmos (Mestertriflász)
Érdeklődni: hypogea(kukac)yahoo.com

1 megjegyzés:

István Bagi írta...

Megjegyzések:
Megjegyzés innen: borcsa [Látogató] · http://borcsa.sarok.org/ · Szerkeszt
csupa-csupa csoda, és sajnos mindről lemaradtam
Permalink 2007. Dec. 20. @ 14:27
Megjegyzés innen: péter [Látogató] · Szerkeszt
Régóa nézem a blogot és nagyon tetszik! Általában nincs hozzáfűznivalóm. De csak így tovább!
péter
Permalink 2007. Dec. 27. @ 16:25