2008. február 18., hétfő

költözés és statisztika

Korábban már többször utaltam rá, hogy mennyi gondunk volt a saját üzemelésű blogmotorunkal. Most végre elköltöztünk egy nagy ingyenes blogszolgáltatóhoz. Röviden összefoglalom miért jobb ez nekünk:

1. Nem kell többé egyedül kilátástalanul küzdenem a spamkommentek ellen (ennek hátránya hogy kevesebb olyan látogatónk lesz akik a különböző obszcén szavakra keresgélve talál meg, hiszen a spamkommentek nagy része a szexuális aktivitás különböző formáit népszerűsítette)

2. Végre valahára én is tudok videót, szavazást és más huncutságot beilleszteni a blogra. Eddig nem tudom miért, de nem tudtam.

3. Feltehetek nagyobb képet is, mint 400* xxx és magától átméretezi.

4. Több jobb és átláthatóbb címkézés. Lásd jobb oldalt.

5. Tisztább, szárazabb, boldogabb érzés.

A legjobb az lenne persze, ha a kedves olvasók semmit se vennének észre a költözésből. Az összes régi bejegyzést átmentettem ide, a kommentek is itt vannak de sajnos postonként egy kommentbe zanzásítva. A postok között könnyebb lesz keresgélni, hiszen mindegyikük alaposan fel lett címkézve és így lehet pl. az egyes gombafajok vagy akár évek szerint csoportosítani a bejegyzéseket.

Akinek valami nem működik, gondja van, kérem jelezze a hypogea()yahoo.com-os email címen.

Aki pedig feedolvasót használ, annak bizony új címet kell beírnia az olvasóba:

http://blog.truffle.hu/feeds/posts/default

vagy

http://blog.truffle.hu/feeds/posts/default?alt=rss

vagy

http://www.blogger.com/feeds/1482639245714915318/posts/default

Reményeink szerint a régi URL megmarad (truffle.hu/blog)

de aki biztosra akar menni az megjegyzi az új címet: http://blog.truffle.hu/

Mindenkinek köszönöm a blog iránt mutatott érdeklődését! Sok látogatónk van, már csak kicsit több komment kéne :) , remélem mostantól hozzászólni is könnyebb lesz.

Egy kis statisztika:

Az elmúlt időszakban évente körülbelül 15000 látogatást regisztráltunk ( 2007-ben 8947 Absolute Unique Visitors) ez egy ilyen specializált blognál szerintem nem rossz. A látogatok egy része (39.46%) gyakrabban vagy ritkábban visszatérő, gondolom leginkább szakmabeli. Az olvasók többsége (60.54%) azonban csak úgy, a neten kalandozva vetődik hozzánk.

2007-ben 795 különböző kereső-kifejezés alapján klikkoltak a blogra Leggyakrabban a gomba (223), képrejtvény (170) ajándékötlet (81) szavak szerepeltek. Leggyakoribb pontos szarvasgomba név a „homoki szarvasgomba” volt 29 találattal, ami mutatja, hogy az emberek ezzel a gombával találkoznak az erdőben a legtöbbször, vagy hogy ezt ismerik fel legkönnyebben. Nagyon gyakoriak a szarvasgomba szóval képzett legkülönbözőbb kifejezések, mint a „szarvasgomba ára” vagy a „szarvasgomba térkép”. (Még mit nem!)

A látogatók többsége nem keresőszavak alapján (19,01 %) , hanem más oldalakon talál ránk (70,3 %) , összesen 115 különböző oldalról kattintottak ránk. A legtöbben a szarvasgomba.lap.hu -ról (1737) a szánalmas.hu -ról (1,677) és a truffle.hu –ról (765) érkeztek.

A látogatók többsége - 50,89 százaléka - Internet Explorert használt, 45, 67 százalékuk Firefox böngészőt, Operát 2,07 %. Safarit 0,31 %.



A látogatók 59 országból érkeztek, több mint 92 százalékuk Magyarországról (ez egy magyar nyelvű blognál nem csoda), sokan jöttek még Romániából (418 látogató),és az USA-ból (317), kínai látogatónk azonban csak 2 volt tavaly, ami tekintve, hogy mekkora lélekszámú ország gyalázatos eredmény.

Hazánkon belül, Budapest képvisel mintegy 60 százalékos arányt, a második téma iránt leginkább érdeklődő város Pécs, majd Szentendre és Debrecen következik.

1 megjegyzés:

borcsa írta...

Nagyon-nagyon szép ez az új blog!
Gratula!