2008. február 15., péntek

Az elázás pszichológiája

04/12/07

Permalink 03:32:31, Kategóriák: gomba, hirek, írta: feriur Hungarian (HU)

Nagyon szeretek késő ősszel, télen gombászni. Ha szép napos az idő akkor az a jó, ha esik akkor meg az. Egyedül azt nem szeretem, ha igazán hideg van, szar dolog a fagyos földben turkálni, hamar kisebesedik az ember keze. Mert sajnos kesztyűben nem tudok gombászni.

erdő

Mostanában többször is esőben mentünk és nagyon élveztem, az ember felnőtt fejjel is játszhat Rambót és nem nézik hülyének, mert hát azt mondja otthon, hogy pénzt keres :)
Persze, csak akkor jó bőrig ázni, ha eredményesek vagyunk, akkor a sok megpróbáltatás hősi kihívássá nemesül. Ellenben, ha eredménytelenek vagyunk, akkor a szenvedések hiábavalónak tűnnek és felnagyulnak, ilyenkor nem rambó az ember, hanem észak-koreai menekült, aki éppen az orosz-kínai határon próbál gyalog átcsusszanni, miközben jeges szibériai szél fújja szembe a havat.

en

Ilyenkor már lassan elfogynak az őszi gombácsekek úgyhogy leginkább téli szarvasgombát (Tuber brumale) érdemes keresni, ez alábbi példányok igen szép nagynak számítanak és ha ilyet találunk , eszünkbe jut a mondás: rossz idő lehet hogy van, na de csúnya?

truffle

Nincsenek megjegyzések: