2010. március 3., szerda

szarvasgombás vodka


Angol barátunk rukkolt ki ezzel az újdonsággal, ami ellentétben az általunk eddig ismert szarvasgombás alkoholokkal nem tartalmaz aromát. (az aromakérdésről itt írtunk). Úgy tűnik hogy nagy örömünkre egyre több a szarvasgomba igazi izét kínáló termék jelenik meg a piacon.

"Black Moth is the world’s finest, all natural, truffle infused vodka. Made with European Périgord truffles, it’s five times distilled and three times filtered to deliver an exceptional finish."


Én erősen gondolkozom egy ilyen palack beszerzésén, érdekel még valakit?


5 megjegyzés:

Szilvásy Dénes írta...

Konyakba áztattunk még ősszel nyári szg-t. Mostanában "fedeztük fel" :)) Már italként is nagy gyönyörűséget okozott, de konyakmártássá nemesítve (egy részét), a fantasztikumok világában jártunk: általunk sose kóstolt, semmihez hasonlítható ízek-illatok volt a jutalmunk.
A mesterséges aromákkal készített ez-az esetében nem azt kapod, ami a szg. lényege, csupán egy "olyan, mintha" változatot. Hasonlattal élve ez olyan, mint zenét hallgatni bakelit lemezről, vagy CD-ről. CD-re egy lekopaszított változat kerül felharmonikusok, utórezgések nélkül, amik a zene teltségét bensőséges hangulatát biztosítanák. Lényeg, hogy 1 lemezre minél több "zene" férjen fel úgy, hogy még felismerhető legyen :((
Tudósok szerint bakelit minőségben 4-6 percnyi zene fér el egy CD lemezen.
(az élő zene hallgatásáról már szólni sem merek.

István Bagi írta...

Nekem nem sikerült a nyári szarvasgombás konyak amikor probatam, valamiért elcsúszott az íze.

A tietek milyen konyakkal készül?
Amúgy a igazi gomba vs aroma hasonlat inkább úgy igaz, mintha egy élőzene helyett egy tribute zenekar kazettáját hallgatná az ember :)

schteca írta...

A karácsonyi ajándéknak szánt Tőled származó téli szarvasgombát hétcsillagos örmény konyakban tettem el, és aki kapta, azt mondja, nagyon jól bírta és még most Dénesék konyakmártásos receptjét is kpróbálták vele. Nagyon dícsérték!

Szilvásy Dénes írta...

Hú Teca! Ez már prémium kategória :-))
Mi francia érlelt borpárlatot használtunk. "Klasszikus" zöld üvegben forgalmazzák a márkások töredék árán. A címke néha tartalmazza, hogy Franciaország mely napsütötte vidékéről származik.
Ahhoz,hogy ilyen jól sikerült, szerintünk az "elfeledettsége" a 4-5 hónapos érlelés is hozzájárulhatott.
A kiázott szg. csak a "konyakos íz"-t erősíti.

Szilvásy Dénes írta...

A "borpárlatot" úgy értelmezzétek, hogy ezek finom italok, konyaknak is hívhatnák, ha Charent megyében -ott Cognac városka közelében - termett volna a szőlő,s valamely neves feldolgozó cég (Henessy, Remy Martin, vagy hasonlók) érlelték - nemesítették volna.