2010. január 9., szombat

DSZE szarvasgomba-kereső kutyabajnokság 2009

Eredményhirdetés

Tavaly márciusára nagyjából kialakult az általunk (dsze.hu) kitalált páros kutyaverseny szabályzata, akkoriban fellelkesülve máris éves bajnokságról álmodtunk. :) Aztán ez kicsit feledésbe merült, de a versenyek szervezése szerencsére nem. Így 2009-ben négy alkalommal is megmérkőztek egymással a kutyák. Márciusban Gödöllőn, májusban a Budai-hegyekben, szeptemberben a Hőgyészi Búcsún és decemberben ismét Gödöllőn.

Ezért egyesületünk elnöksége nemrégiben úgy döntött, hogy jelképesen kihirdetjük a bajnokság eredményét, tisztába léve azzal, hogy ez tényleg csak jelzés értekkel bír, hiszen több okból sem lehet ez elmúlt évit rendes bajnokságnak tartani:
Először is, mert nem lett meghirdetve. Másodszor, mert sokan nem tudván a bajnokságról csak egy-egy versenyen vettek részt és ez torzította az eredményt. Harmadszor mert a pontozási szisztéma év közben fogalmazódott meg.
A szabályok kissé változtak az év során, de ez nem jelentős (Jelenleg egy fontos kérdés nincs még tisztázva: hogyan legyen szabályozva az, ha valaki több kutyával akar indulni, de egyedül van).

Annak, hogy mégis kihirdetjük ennek a nulladik bajnokságnak az eredményét egyszerű oka van: szeretnénk kedvet csinálni a 2010-es kutyaversenyekhez. Várhatóan idén is 4 versenyt rendezünk és reméljük sokan részt vesztek rajtuk.

Akkor a tehát a 2009-es eredmények:

A négy versenyen összesen 39 kutya indult, ebből azonban csak 5 vett részt mindegyiken, a legtöbb kutya csak egy vagy két alkalommal indult. A pontozás úgy alakul, hogy minden páros versenyen legyőzött ellenfél egy pontot ér, így minden selejtezőben, elődöntőben, egy pontot lehet szerezni és ha egy verseny nagy ezért több fordulós, akkor értékesebb is. A döntőben annyi pontot lehet szerezni ahány ellenfél van (2 vagy 3), kifejezve a nehézségét ezzel is. A versenyek három fordulóból álltak, kivéve a hőgyészit, ahol a sok résztvevő miatt négy forduló kellett a győztes kihirdetéséhez. Alább láthatjátok az első tíz helyezettet.

(nagyobb képért kattints a javított táblázatra)

Zsolt kutyája az összetettben győztes Csipke, mind a négyszer indult és kettőt meg is nyert. Zoltán kutyája Bella kimagasló teljesítménnyel lett összetettben a második, hiszen csak két versenyen indult és mindössze egyszer akadt legyőzője a 7 mérkőzésből. Arról nem is beszélve hogy 2009-ben csak Nagy vezeték nevű ember kutyája tudott versenyt nyerni! :D Zoltán másik kutyája Bence is jól szerepelt. Attila bajnok kutyáival szintén kiváló teljesítményt nyújtott, hiszen mindkét versenyen amelyiken részt vett, bekerült a döntőbe. Az én kutyám Mokka csak az év végére lett egy éves, ennek ellenére háromszor is indult és igen egyenletes teljesítménnyel lett összetettben a harmadik, mindannyiszor csak harmadik fordulóban kapott ki (ebből kettő egyben döntő is volt).

Azonos pontszámnál először a győzelmek száma döntött, aztán az került előbbre, aki a pontszámot kevesebb mérkőzésből hozta. Három esetben (a 6., a 8. és a 10. helyezéseknél) teljes holtverseny alakult ki, így tehát 12 kutya alkotja a legjobb 9-t :O

Mindenkinek gratulálunk! Köszönet azoknak akik segítették a szervezést.

Az ünnepélyes díjkiosztóra a Február 6-án megrendezésre kerülő Gödöllői Téli Szarvasgomba Ünnepen kerül sor.
(Erről a programról a jövő héten írok bővebb tájékozatatót).

Napokon belül felteszem ide a Dunakanyar Szarvasgombász Egyesület tavaszi programját is, amiből kiderül majd a következő verseny időpontja. Gyertek el rá minél többen, hogy egy igazi jó játék lehessen belőle.

A 2010-es bajnokság díjazásához pedig szponzorokat keresünk!


2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Gratula minden résztvevőnek! Péter

Névtelen írta...

jo kezdet