2008. november 12., szerda

netszemle 2 frissitve

A múltkor elmélkedtem a válság és gomba viszonyáról, most már a több cikk, híradás is foglalkozik a kérdéssel A nemzetközi médiában a válság egy újabb példájaként tekintenek a szarvasgomba-aukciókon tapasztalható árcsökkenésre. (frissités: közben már magyarul is olvasható ez a hír)
A magyar média ellenben a szarvasgombát még mindig a valóságtól elrugaszkodott misztikus dolognak tartja, az alábbi cikk szerint pont a szarvasgomba ránthat ki minket a válságból. Hiába no, a szerző rajta tartja a történések ütőerén az ujját.


Néhány kulináris szarvasgombás élménybeszámoló a blogszférából:

gabojszakonyhája: Libamájkrémleves szarvasgombával
habolondneszeddle: töltött tintagomba szarvasgombával
The skinny Epicurean,
fxcuisine.com,
Aroma Cucina


Végül pedig egy újabb óriás gomba, ezúttal "csak" 1,05 kg :)



3 megjegyzés:

Csibész írta...

Szia! Találtam egy érdekes cikket a netzsemlézésedhez...még a korábbi szilvásváradi fesztivál visszhangja, szóval kicsit régi és lehet, hogy már olvastad, de gondoltam, mint a témában érdekelt emberrel, megosztom veled! :)

Kipróbálnám azt a szarvasgombás pálinkát....

http://www.deluxe.hu/cikk/20081013/szarvasgombavadaszat_beszamolo_2008._oktober_11_szilvasvarad_szalajka-volgy_diszvacsora_a_lovas_etteremben/

István Bagi írta...

köszi!

Anakin írta...

Dear editor,

You linked foglalkozik to http://www.luxuo.com/2008/11/white-truffle-prices-collapse.html but the NEW link is http://www.luxuo.com/auctions/white-truffle-prices-collapse.html

Could you change it please ?

Thanks in advance