2008. október 8., szerda

Hőgyészi Szarvasgomba Napok - beszámoló- frissitve

Kicsit késve számolok be a rendezvényről, mert krónikus időhiányban szenvedek. Véleményem szerint egyenletesebben kéne szétosztani a világon az időt. Szóval nagyon jól sikerült minden, szombaton persze gyalázatos idő volt, de ennek ellenére sokan eljöttek, csak azok maradtak távol akik féltették az esőtől a frizurájuk, de persze sok ilyen van, és ha jó idő lett volna, lehet túl sokan lettünk volna :). Hatalmas volt a pörgés igy is. Az eső következtében nagyon népszerüek voltak a rendezvénysátorban megtartott előadások is.


A kutyaverseny is nagy tetszést aratott. A Gróf Apponyi Kastélyszálló vendégszerető és gyönyörű kertjében megtartott vetélkedést a tavalyi Budakeszi verseny bajnoka Buffa Attila nyerte ismét. Ezúton is gratulálunk!


A sokféle étel közül az Aranyszarvas Kft szarvasgombás polipos pacalját emelném ki, nekem bejött, de voltak akikek ez már sok volt. A helyi éttermek is jól vizsgáztak a szarvasgombás menűikkel és már ennyi haszna biztos volt a rendezvénynek, három új tehetséges szakács kezdte el a szarvasgombát használni.



Vasárnap már minden tekintetben felhőtlen volt. Hihetetlen sok érdeklődő regisztrált a szakmai napra és bízom benne, hogy sokan kaptak választ kérdéseikre és sokan belevágnak a termesztés izgalmas és hosszú kalandjába a résztvevők közül.


Az ültetvénylátogatók tablója

Egyike az első csodaszép termesztett szarvasgombáknak

további képek a rendezvény honlapján, Fotó: Gelencsér Péter

3 megjegyzés:

Névtelen írta...

Mint laikus érdeklődő csak megerősíteni tudom, nagyon jól sikerült a rendezvény, az eső dacára remekül éreztem magam szombaton és rengeteg érdekes dolgot tudtam meg szarvasgombáról és rengeteg finomságot kóstolhattam.
Schteca

Unknown írta...

Banyek, elmentunk volna, de ez a f*s ido...

István Bagi írta...

majd legközelebb :)