2010. szeptember 29., szerda

Végre itt az igazi jó szarvasgombák szezonja


Az ősszel termő nyári szarvasgombának (Tuber aestivum) külön neve van:  Burgundi szarvasgombánanak  nevezik és - főleg régebben - külön fajnak is tartották (Tuber uncinatum). Lényegesen jobb minősége indokolja, hogy a kereskedelemben megmaradt ez a tudományban már túlhalaladott megkülönböztetése a nyári terméshullámban termő kevésbé aromás, belül világosabb változattól.


3 megjegyzés:

Névtelen írta...

Nekem lenne egy kérdésem a poszt írójához.nemrég vettünk egy kis üvegcsét szarvasgombás olivaolaj címen.egy pici darabka úszik is benne.nincs ráírva semmi extra fűszerezés és Aranyszarvas márkájú,amiben megbíztam.de mikor megkóstoltuk,tömény fokhagyma íze volt az olajnak.világosítson fel kérem: ez normális?? a szarvasgombának tömény fokhagyma íze van? amikor az eladó megkóstoltatott egy szarvasgombás krémet,az kifejezetten édes,finom volt,de ez...köszönöm a választ!

István Bagi írta...

mondhatni hogy az összes kereskedelemben kapható szarvasgomba olaj mesterséges aromával készül. mellesleg ez igaz a többi tartósított szarvasgomba termékre is.
Az erős fokhagyma illat az isztria szarvasgomba egyik fő illatkomponensének mesterséges mása. tehát végül is szarvasgomba jellegű

balagan írta...

Remélem a telefonod nem hagytad ott az erdőben! :)